geld lenen

Met deze stappen vind je de beste lening voor jou

Wist je dat meer dan de helft van de mensen ergens in hun leven wel eens een groot geldbedrag heeft geleend? Daar is niks mis mee, als je maar de juiste lening weet te vinden met de meest gunstige voorwaarden. Dat doe je bijvoorbeeld door via geld.nl onderzoek te doen naar de verschillende opties. En door dit stappenplan mee te nemen.

Bepaal je leenbedrag

Allereerst ga je bepalen hoeveel je nodig hebt. Gaat het om en auto, een renovatie of een andere dure aankoop? Zorg dat je precies weet hoeveel je nodig hebt en niet meer leent dan dat. Je betaalt immers rente over dat bedrag dus je wil geen cent meer lenen dan nodig is. Dat zou zonde zijn.

geld lenen

Bepaal de looptijd

Hoe lang heb jij nodig om met je huidige inkomen dit terug te betalen? Wees hier realistisch in. Met een inkomen van 2000 euro kun je niet elke maand 1500 euro aflossen. Bedenk wat je per maand kunt missen en hoe lang je dat kunt volhouden. Dat wordt dan je maandbedrag en daar moet je ook niet zomaar boven gaan zitten. Als je het niet zou kunnen sparen, dan kun je het ook niet maandelijks missen voor een aflossing. 

Je leeftijd en omstandigheden

Voor het bepalen van een leenbedrag en de rente is het ook belangrijk dat je leeftijd en werksituatie mee wordt genomen. Hoe jonger je bent, hoe langer je de tijd hebt om terug te betalen. Daarnaast hebben jonge mensen vaak geen vast contract, wat ze dan weer kan tegenwerken in de hoogte van het mogelijke leenbedrag. 

Geld.nl