Pakbon

Waar moet je op letten bij het vervoeren van goederen?

Wil je goederen vervoeren binnen Nederland of naar het buitenland? Dan moet je dit goed voorbereiden en met een aantal dingen rekening houden. Voor het vervoeren van goederen naar het buitenland heb je in veel gevallen bijvoorbeeld een CMR vrachtbrief nodig. Verder moet je ervoor zorgen dat je goederen goed verpakt zijn, zodat ze niet kunnen vallen en beschermd zijn. in dit artikel vind je een aantal handige inpaktips.

1. Kies de juiste pallets uit

De meeste mensen kiezen standaard voor europallets met het formaat 80 x 120 centimeter, omdat deze pallets ook het meest gangbaar zijn. Niet altijd zijn deze pallets echter ideaal. Soms kun je de ruimte van een kleinere of grotere pallet beter benutten. Bereken daarom eerst welk formaat pallet voor jou het beste is en haal deze pallets in huis.

Pakbon

2. Stapel op de juiste manier

Je kunt natuurlijk zonder nadenken jouw dozen op de pallets stapelen, maar de kans dat het omvalt is dan groot. Het is beter om hier eerst over na te denken. Pakketten die zwaarder en kleiner zijn kun je het beste onderaan zetten. De lichtste en grootste pakketten zet je juist bovenaan.

3. Bescherm je goederen met plastic

Ook als je de dozen op de juiste manier hebt gestapeld, kan het zijn dat de stapel tijdens het vervoeren alsnog omvalt. Daarom is het belangrijk om de complete pallet met dozen te omwikkelen met plastic. Dit kun je machinaal doen of zelf met de hand.