Home Blog

De Mini Countryman is een mooi plaatje op zich

0

De Mini Countryman lijkt wel op een echte rodeo auto. Een auto die je door de ongerepte savanne ziet touren. Een auto om de mooiste plaatsjes van de natuur te leren kennen. Een auto waarmee je kan kamperen, de handige koffer biedt namelijk voldoende ruimte. Als gezinswagen is deze waarschijnlijk net iets te klein om te kamperen. Als gewone dagelijkse stadsauto zou deze wel ideaal dienst doen als familiewagen. Zoals je wel kan merken is deze auto multifunctioneel en heeft hij een leuke, gezellige uitstraling! Meteen vallen ook de leuk gevormde Mini Countryman velgen op! Ze maken van de auto het perfecte plaatje in combinatie met de natuur!

De Mini Countryman velgen voor uitstekende prestaties

Niet alleen zorgen deze leuke velgen voor een fijne uitstraling, ook zorgen ze dat je auto optimaal presteert! Deze velgen zijn veel kwalitatiever dan velgen van derde partijen. Ook al is de initiële prijs van die velgen vaak ietwat goedkoper, op termijn zal je er vaak meer aan uitgeven door het onderhoud van de wagen en de banden. Deze originele velgen bieden prima rij-kwaliteit voor een correcte prijs. De prijs-kwaliteit verhouding van deze velgen is echt super! Ook voor de banden zou ik aanraden om voor een authentiek merk te kiezen. Zo ben je zeker van de kwaliteit en een lange garantie!

Maar welke velgen moet ik dan kiezen?

Weet je niet goed welke Mini Countryman velgen te kiezen? Je kan steeds raad vragen aan jouw premium dealer! Ook kan je eventueel langsgaan bij de bandencentrale. Ook daar zullen ze je advies kunnen verstrekken, en eventueel wat brochures meegeven om inspiratie op te doen. Ook online vind je heel wat informatie en een heleboel foto’s terug! De uiteindelijke keuze ligt bij jou, want de keuze van velgen is heel persoonlijk. Kies voor de velgen die bij je passen, zo zal je er nooit spijt van hebben!

Met de bromfiets naar kantoor? Ja, zeker!

0

Een auto is natuurlijk handig, maar een bromfiets (een variant van een scooter) is nog handiger. Geen gedoe met parkeren, je kunt tussendoor weggetjes pakken, en je hoeft ook niet dagelijks de ongemakken van het openbaar vervoer te doorstaan. Woon je relatief vlakbij je werk? En heb je minstens rijbewijs A? Kies dan voor een bromfiets om naar je werk te gaan!

Soepeler

Een bromfiets is klein en compact. Hoewel een auto makkelijker is voor verdere afstanden, heb je er binnen de stad weinig aan. Stel je voor dat je in Amsterdam woont: dan is een bromfiets toch veel handiger! Je kunt vrijwel overal parkeren (denk wel aan een goede bromfietsverzekering!), geen langdurige files, en je kunt overal snel tussendoor. Je kunt drukke wegen omzeilen en de tijd die je vaststaat in de file hoef je dus niet meer te rekenen. Je kunt dus langer uitslapen, rustiger aan doen ‘s ochtends, en ook belangrijk: je wordt minder snel chagrijnig! Het is dus zeker aan te raden om een scooter te overwegen voor woon-werk-verkeer.

Energie

Frisse lucht doet wonderen. Je wordt er wakkerder van en voelt je daarna een stuk beter. Dit heeft natuurlijk een positief effect op jou en op jouw werkzaamheden. Vaak duurt een autorit onnodig lang en word je hier juist slaperig van. Met een bromfiets heb je hier geen last van. Als jij in de ochtend op je scooter stapt, heb je de hele rit naar je werk frisse lucht en kom je wakker en vol energie aan. Hierdoor zal jouw productiviteit omhoog gaan en verloopt je dag fijner!

De bromfiets gebruiken voor woon-werk-verkeer geeft dus veel voordelen. Heb je er al een of moet je er nog een aanschaffen? Het is wel noodzakelijk om een verzekering af te sluiten. Kijk online om bromfietsverzekeringen te vergelijken en ga de weg op!

Voordelig de beste helmen

0

Natuurlijk heeft iedere rijder zijn eigen wensen wat betreft een helm, voor een ritje in het weekend heb je een andere helm nodig dan wanneer je op een circuit rijdt. Zo heeft iedere soort motorrijder zijn eigen helm waaruit die kan kiezen. Bij Voordeelhelmen heb je allerlei verschillende soorten, denk bijvoorbeeld aan een Shark helm. Ook wanneer je een helm nodig hebt voor de scooter of brommer kun je hier perfect voor terecht in de winkel of op internet in de webshop.

Heerlijk toeren op je motor

Bij Voordeelhelmen kun je niet alleen terecht voor je helm, ook de beste kleding voor je motor kun je vinden in de webshop. Jassen, broeken, handschoenen of een heel motorpak, alles wat te maken heeft met motorrijden is er te koop. Het assortiment heeft niet alleen traditionele motorkleding, ook de nieuwste mode op het gebied van laarzen en schoenen is te zien en te koop. Vergeet geen goede handschoenen ter bescherming van je handen mocht je onverhoopt komen te vallen.

Chopper huren

Accessoires voor op de motor

Tijdens het motorrijden wil je natuurlijk ook genieten van de handigste accessoires, regenkleding of een communicatiesysteem is altijd handig om bij je te hebben tijdens het rijden. Goed onderhoud van je motor, motorpak en helm is essentieel om je spullen in topconditie te houden en er lang van te genieten. Bij Voordeelhelmen kun je dit allemaal kopen, heb je iets nodig voor je motor of je uitrusting hoef je niet meer naar een andere winkel toe.

alletheorieboeken.nl

Met deze stappen vind je de beste lening voor jou

0
geld lenen

Wist je dat meer dan de helft van de mensen ergens in hun leven wel eens een groot geldbedrag heeft geleend? Daar is niks mis mee, als je maar de juiste lening weet te vinden met de meest gunstige voorwaarden. Dat doe je bijvoorbeeld door via geld.nl onderzoek te doen naar de verschillende opties. En door dit stappenplan mee te nemen.

Bepaal je leenbedrag

Allereerst ga je bepalen hoeveel je nodig hebt. Gaat het om en auto, een renovatie of een andere dure aankoop? Zorg dat je precies weet hoeveel je nodig hebt en niet meer leent dan dat. Je betaalt immers rente over dat bedrag dus je wil geen cent meer lenen dan nodig is. Dat zou zonde zijn.

geld lenen

Bepaal de looptijd

Hoe lang heb jij nodig om met je huidige inkomen dit terug te betalen? Wees hier realistisch in. Met een inkomen van 2000 euro kun je niet elke maand 1500 euro aflossen. Bedenk wat je per maand kunt missen en hoe lang je dat kunt volhouden. Dat wordt dan je maandbedrag en daar moet je ook niet zomaar boven gaan zitten. Als je het niet zou kunnen sparen, dan kun je het ook niet maandelijks missen voor een aflossing. 

Je leeftijd en omstandigheden

Voor het bepalen van een leenbedrag en de rente is het ook belangrijk dat je leeftijd en werksituatie mee wordt genomen. Hoe jonger je bent, hoe langer je de tijd hebt om terug te betalen. Daarnaast hebben jonge mensen vaak geen vast contract, wat ze dan weer kan tegenwerken in de hoogte van het mogelijke leenbedrag. 

Geld.nl

Buschauffeur worden?

0
Bus

Rijden in een bus is voor veel mannen (en vrouwen) een jongensdroom. Rijden in een zo een machtig voertuig is voor mensen het mooiste wat er is. Echter komt er wel wat bij kijken, zo moet je bijvoorbeeld een speciaal rijbewijs hebben. Is buschauffeur worden ook altijd jouw droom geweest? Lees dan snel verder!

Rijbewijs

Als eerste moet je natuurlijk een rijbewijs hebben. Het busrijbewijs bestaat uit twee verschillende onderdelen. We zullen deze onderdelen hieronder toelichten

Theorie onderdeel

Om buschauffeur te worden heb je het een en ander aan kennis nodig. Daarom is er een driedelig bus theorie examen in het leven geroepen. Het examen bestaat uit: RV1, V2D en V3D. Tijdens het onderdeel RV1 leer je alles met betrekking tot het verkeer en de techniek van de bus. Bij het onderdeel V2D leer je alles omtrent vervoerswetgeving en bijvoorbeeld de lading die de bus mag vervoeren. Tot slot is V3D eigenlijk een verdieping op V2D.

Praktijk onderdeel

Als je het theorie onderdeel gehaald hebt, dan ben je klaar voor het praktijkonderdeel. In het praktijkonderdeel bestuur je de bus zelf en leer je hoe je de bus door het verkeer kan manoeuvreren. Uiteraard leg je ook bij dit onderdeel een examen af. Wanneer je geslaagd ben voor dit examen kan je de weg op als buschauffeur.

Beroepen

Tot slot kan je kiezen uit verschillende beroepen. Je kunt ervoor kiezen om buschauffeur te worden in het openbaar vervoer. Maar je kunt er ook voor kiezen om op een touringcar te gaan rijden. Beide beroepen hebben veel voordelen maar ook een aantal nadelen. Het is maar net wat je zelf het leukste vindt.

Meer weten over het halen van je bus rijbewijs? Neem dan even een kijkje op: www.abcrijopleidingen.nl.

Sportvelgen, je ziet ze steeds vaker.

0
Banden uitlijnen

Dankzij de populariteit van het installeren van grotere en / of andere wielen op auto’s is er een enorm scala aan velgen om uit te kiezen. En naast het brede scala aan opties, kan er verwarring ontstaan ​​over welk wiel op een bepaald voertuig past. Er zijn een aantal verschillende criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van wielen voor uw voertuig.

Bepaal uw boutpatroon. De eerste stap om ervoor te zorgen dat een bepaald wiel op uw auto past, is het vinden van het boutpatroon van de naaf. Een gebruikelijk Volkswagen velgen -boutpatroon is bijvoorbeeld 4×100, wat betekent dat er vier nokgaten zijn en dat de gaten 100 mm tegenover het tegenoverliggende gat liggen. Om het boutpatroon te bepalen, telt u het aantal wielmoeren en meet u vervolgens de afstand tussen de tegenoverliggende wielmoeren met uw meetlint.

Gebruik je meetlint om erachter te komen wat de standaardafmetingen van je wielen zijn. De wielafmetingen worden gemeten in diameter (15,16-17 inch, etc.) en breedte (6,7, 8 inch).

U kunt wielen met een grotere diameter en bredere wielen plaatsen, maar u kunt problemen met de speling tegenkomen. Als u wielen met een grotere diameter monteert, moet u banden met een lager profiel monteren om de buitenafmetingen van het wiel en het bandenpakket hetzelfde te houden. Evenzo, als u een breder wiel gebruikt, moet u wellicht bredere banden monteren.

Bepaal de offset van uw originele wielen. De offset van een wiel verwijst naar waar een wiel zit ten opzichte van de naaf. De offset wordt bepaald door waar het wielmontagekussen zich bevindt ten opzichte van de hartlijn van het wiel. Het montageblok van een negatief offset wiel bevindt zich aan de buitenkant (weg van het voertuig) van de middellijn en wordt vaak gebruikt op voertuigen met achterwielaandrijving.

Leuk uitje met kleine of grote groepen? Met e-choppers lukt dat!

0
e chopper

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om met je familie of vriendengroep te doen op een vrije dag? Of wens je graag een bedrijfsuitje te organiseren en deze dag met een originele activiteit in te vullen? Mensen met deze wensen kiezen de laatste tijd steeds vaker voor het groepsgewijs huren van elektrische choppers. Zo’n elektrische chopper, meestal e chopper genoemd, is een vervoersmiddel dat elektrisch wordt aangedreven. In Nederland vind je ze meestal in natuurgebieden, alwaar je deze voertuigen bij verschillende partijen voor een bepaalde tijd kunt huren. Met een chopper rijd je ongeveer 25 kilometer per uur, waardoor je als je voor één of twee uur een partij choppers huurt een groot stuk van een natuurgebied kunt ontdekken. Dit natuurgebied lijdt hier in wezen niet onder: deze voertuigjes maken namelijk in principe geen geluid.

e chopper

Wanneer mag je een e-chopper besturen?

Voor e-choppers geldt in Nederland in principe dezelfde wetgeving als voor snorfietsen. Dat houdt in dat je een rijbewijs of een brommercertificaat moet hebben om dit voertuig te mogen besturen. Tegelijkertijd betekent dat automatisch dat je minstens zestien jaar oud moet zijn. Het is belangrijk dat iedereen zich aan deze wetgeving houdt, want het rijden met e-choppers kan wel degelijk risico’s inhouden. Enig inzicht in verkeerssituaties is gewenst als je met een e-chopper op pad gaat. Het belangrijkste om rekening mee te houden is het feit dat je geen geluid maakt en dus eigenlijk nooit zonder vooraankondiging wandelaars of andere choppers mag inhalen.

Waar moet je op letten bij het vervoeren van goederen?

0
Pakbon

Wil je goederen vervoeren binnen Nederland of naar het buitenland? Dan moet je dit goed voorbereiden en met een aantal dingen rekening houden. Voor het vervoeren van goederen naar het buitenland heb je in veel gevallen bijvoorbeeld een CMR vrachtbrief nodig. Verder moet je ervoor zorgen dat je goederen goed verpakt zijn, zodat ze niet kunnen vallen en beschermd zijn. in dit artikel vind je een aantal handige inpaktips.

1. Kies de juiste pallets uit

De meeste mensen kiezen standaard voor europallets met het formaat 80 x 120 centimeter, omdat deze pallets ook het meest gangbaar zijn. Niet altijd zijn deze pallets echter ideaal. Soms kun je de ruimte van een kleinere of grotere pallet beter benutten. Bereken daarom eerst welk formaat pallet voor jou het beste is en haal deze pallets in huis.

Pakbon

2. Stapel op de juiste manier

Je kunt natuurlijk zonder nadenken jouw dozen op de pallets stapelen, maar de kans dat het omvalt is dan groot. Het is beter om hier eerst over na te denken. Pakketten die zwaarder en kleiner zijn kun je het beste onderaan zetten. De lichtste en grootste pakketten zet je juist bovenaan.

3. Bescherm je goederen met plastic

Ook als je de dozen op de juiste manier hebt gestapeld, kan het zijn dat de stapel tijdens het vervoeren alsnog omvalt. Daarom is het belangrijk om de complete pallet met dozen te omwikkelen met plastic. Dit kun je machinaal doen of zelf met de hand.

Een motorjas is van groot belang

0
motorjas

In Nederland zijn er erg veel mensen die dagelijks gebruik maken van een motor. Het is hierbij belangrijk dat je veilig deelneemt aan het verkeer. Zo zal je de motor goed moeten onderhouden en is het belangrijk dat je de juiste veiligheidsmaatregelen treft. Een belangrijk onderdeel hiervan is de motorkleding. Zo kan je verschillende soorten kleding kopen die bijdragen aan een betere veiligheid. Iets dat niet kan ontbreken bij een motoroutfit is de helm. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een goede motorjas en motorbroek koopt. 

motorjas

Kwalitatieve motorkleding houdt je veilig

Wanneer je met de motor op pad gaat, is het dus belangrijk dat je hiervoor de juiste veiligheidsmaatregelen treft. Een motorjas zorgt er bijvoorbeeld voor dat je bij een valpartij niet je volledige huid kwijtraakt. Voor een motorbroek geldt in principe hetzelfde. Het is daarom van groot belang dat je kleding koopt van hoge kwaliteit. Erg veel mensen besluiten daarom om motorkleding van leer te kopen.

motorjas

Een stoere outfit

Naast dat goede motorkleding bijdraagt aan een grotere veiligheid, kan het ook zorgen voor een erg stoere look. Zo kan het een flinke indruk achterlaten wanneer je een mooie motorjas hebt. Hierbij is het wel van belang dat je deze koopt bij het juiste bedrijf. Niet elke motorjas ziet er namelijk even mooi uit. Daarnaast verschilt de kwaliteit van de motorkleding ook aanzienlijk.

Watertaxi’s: populair vervoersmiddel in grote West-Nederlandse steden

0
watertaxi Rotterdam

Er zijn wereldwijd talloze steden waar geen rivier en überhaupt nauwelijks water doorheen stroomt. In Nederland is dat iets waar we maar nauwelijks een voorstelling bij kunnen maken. Wij hebben namelijk een land dat bijzonder rijk is aan water. In steden in vooral het westen van het land komt dat ook volop terug. In deze waterrijke steden loopt het vervoer dan ook soms anders dan veel mensen uit drogere gebieden gewend zijn. In sommige steden, waaronder Rotterdam, is het zelfs vrij gangbaar om je via een watertaxi te laten vervoeren. Een watertaxi in Rotterdam kun je inderdaad gebruiken als een soort openbaar vervoermiddel. Het kan de functie van een traditionele taxi niet evenaren, want je kunt met een watertaxi niet tot aan je voordeur worden gebracht. Wel kom je hoe dan ook een heel eind. En daar komt nog bij dat een ritje met een watertaxi natuurlijk altijd weer een toffe ervaring is. Overigens kun je een watertaxi ook inhuren voor toeristische doeleinden. Er is alle aanleiding toe om dat te doen.

watertaxi Rotterdam

Naar welke toeristische hoogtepunten kun je reizen per watertaxi?

Rotterdam is een stad die rijk is aan interessante toeristische highlights. Veel ervan zijn in meer of mindere mate te benaderen of zelfs uitstekend te bezichtigen vanaf het water. Denk daarbij maar aan de volgende hotspots:

• De grote bruggen die het noorden en het zuiden van de stad met elkaar verbinden. De Erasmusbrug spreekt daarbij waarschijnlijk het meest tot de verbeelding.

• Delfshaven: dit is een gebied ten westen van het stadscentrum. Delfshaven is goed bewaard gebleven, zelfs in het oorlogsgeweld van de jaren 40 van de vorige eeuw. Met even smalle als karakteristieke panden doet dit stukje Rotterdam denken aan de Amsterdamse grachtengordel.

• De Oudehaven, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het Witte Huis, een van de architectonische hoogtepunten van Rotterdam.

POPULAIRE BERICHTEN