Met de bromfiets naar kantoor? Ja, zeker!

Een auto is natuurlijk handig, maar een bromfiets (een variant van een scooter) is nog handiger. Geen gedoe met parkeren, je kunt tussendoor weggetjes pakken, en je hoeft ook niet dagelijks de ongemakken van het openbaar vervoer te doorstaan. Woon je relatief vlakbij je werk? En heb je minstens rijbewijs A? Kies dan voor een bromfiets om naar je werk te gaan!

Soepeler

Een bromfiets is klein en compact. Hoewel een auto makkelijker is voor verdere afstanden, heb je er binnen de stad weinig aan. Stel je voor dat je in Amsterdam woont: dan is een bromfiets toch veel handiger! Je kunt vrijwel overal parkeren (denk wel aan een goede bromfietsverzekering!), geen langdurige files, en je kunt overal snel tussendoor. Je kunt drukke wegen omzeilen en de tijd die je vaststaat in de file hoef je dus niet meer te rekenen. Je kunt dus langer uitslapen, rustiger aan doen ’s ochtends, en ook belangrijk: je wordt minder snel chagrijnig! Het is dus zeker aan te raden om een scooter te overwegen voor woon-werk-verkeer.

Energie

Frisse lucht doet wonderen. Je wordt er wakkerder van en voelt je daarna een stuk beter. Dit heeft natuurlijk een positief effect op jou en op jouw werkzaamheden. Vaak duurt een autorit onnodig lang en word je hier juist slaperig van. Met een bromfiets heb je hier geen last van. Als jij in de ochtend op je scooter stapt, heb je de hele rit naar je werk frisse lucht en kom je wakker en vol energie aan. Hierdoor zal jouw productiviteit omhoog gaan en verloopt je dag fijner!

De bromfiets gebruiken voor woon-werk-verkeer geeft dus veel voordelen. Heb je er al een of moet je er nog een aanschaffen? Het is wel noodzakelijk om een verzekering af te sluiten. Kijk online om bromfietsverzekeringen te vergelijken en ga de weg op!