Waarom zou je een zeecontainer kopen

Op het moment dat je overweegt om een zeecontainer kopen dan wil je hier natuurlijk wel alle ins en outs van weten. Zeecontainers zijn tegenwoordig erg populair om aan te schaffen binnen de transportwereld, omdat ze erg gemakkelijk op een truck, trein of schip kunnen worden geladen. Op deze manier bespaar je veel tijd uit tijdens de overslag en hierdoor kan jouw bedrijf een stuk efficiënter werken. Er zijn zeecontainers verkrijgbaar in verschillende afmetingen en types. De types hangen vooral af van het soort goederen dat erin vervoerd worden.

De afmetingen van zeecontainers

Je komt het meeste een TEU afmeting tegen. Dit staat voor Twenty Feet Equivalent Unit en wordt door de meeste in de transportwereld ook wel een 20 voeter genoemd. Twintig voet staat ongelijk gelijk aan zes meter. Andere standaard afmetingen die je tegenkomt zijn een 20 voet highcube, 40 voet en 45 voet. De types zeecontainers die je vooral tegenkomt hangen vooral af van de soorten goederen die erin getransporteerd worden.

De verschillende soorten zeecontainers

De soort zeecontainer die je in de meeste gevallen tegenkomt is de standaard zeecontainer. Deze is gemaakt van aluminium of staal en wordt met name ingezet voor het vervoer van stukgoederen. Voor bederfbare goederen die op de juiste temperatuur moeten blijven wordt met name gebruik gemaakt van zogenaamde reefer oftewel koel-vries containers. Andere soorten zeecontainers zijn platformcontainers die een versterkte bodem bevatten voor een zwaar gewicht, bulkcontainers voor stort- en bulkgoederen, tankcontainers voor vloeistoffen en gassen die onder druk moeten worden vervoerd, geïsoleerde containers die een externe koelmotor hebben voor het transport van bijvoorbeeld bloemen en open top containers die afgedekt kunnen worden met een zeil en om deze reden perfect zijn voor grote goederen die niet in een normale zeecontainer passen.

Zeecontainers kopen of verkopen

Op het internet kun je op bepaalde websites makkelijk je zeecontainer kopen of verkopen. Er zijn altijd verschillende transporteurs opzoek naar tweedehands containers om hun goederen te vervoeren. Je kunt deze websites vergelijken met websites waarop je bijvoorbeeld tweedehands auto’s of spullen koopt en ze zijn een online marktplaats waar vooral voertuigen of transportitems zoals zeecontainers worden aangeboden. Je vindt op deze websites handelaren, transport- en bouwbedrijven en dealers terug uit de gehele wereld. Je kunt er zelf voor kiezen op welke manier je contact opneemt met de koper of verkoper. Daarnaast kun je er ook particulieren bereiken die misschien voor andere redenen interesse hebben in de aanschaf van een container.